Galerijski Centar

Izložbom “Drugdje, ali ovdje“ Varaždincima se predstavlja mlada umjetnica Ivana Tkalčić

Objavljeno: 22.03.2016. 20:31

Foto: Facebook

U Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) u četvrtak, 24.ožujka s početkom u 19 sati bit će otvorena izložba mlade umjetnice Ivane Tkalčić pod nazivom “Drugdje, ali ovdje“...

Ivana Tkalčić rođena je 22. rujna 1987. godine u Sisku. Nakon završene Gimnazije Sisak upisuje 2006. godine Ekonomski fakultet u Zagrebu na kojem je i magistrirala 2012. s temom kulturni turizam.

Paralelno 2011. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Slikarstvo. Trenutno je na diplomskom studiju u klasi prof. art. Ksenije Turčić. Na preddiplomskom studiju Slikarstva bila je u klasama prof.art. Igora Rončevića i prof.art. Duje Jurića.

U akademskoj godini 2014./2015. dobila je ERASMUS+ stipendiju, te je bila na studijskom boravku na Akademiji likovnih umjetnosti u Münchenu. Dobitnica je državne i županijske stipendije. 2015. godine proglašena je najuspješnijom studenticom na četvrtoj godini Slikarstva na Akademiji.

Sudjelovala je na brojnim umjetničkim radionicama, a njen projekt se sastoji od karata gradova, ulaznica muzeja i galerija, karata prijevoznih sredstava, bilješki o destinacijama i plana putovanja te fotografija putovanja.

Svi navedeni elementi su transformirani i djeluju manje prepoznatljivo, no njihova originalna forma premda na prvi pogled izmijenjena, još uvijek sadrži vibracije prijašnjih predmeta.

Komentari