video, glazba, poezija

Jedinstveni varaždinski poetski event Speculum nakon Zagreba uskoro i u Splitu

Objavljeno: 15.07.2017. 16:25

Zadnja izmjena: 15.07.2017. 16:26

Multimedijalni umjetnički program zasnovan na pjesničkim izdanjima pod nazivom Speculum proteklih se godina pokazao jednom od najzanimljivijih varaždinskih kulturnih manifestacija.

Ne samo da se radi o najposjećenijem varaždinskom poetskom eventu, nego je i prvi varaždinski umjetnički projekt koji je službeno predstavljen u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu te je s velikim uspjehom zaključio prošlogodišnji Međunarodni sajam knjiga Interliber u Zagrebu - o čemu smo svojedobno pisali.

>> Ovogodišnji Interliber završava s varaždinskom zbirkom poezije koju predstavljaju naši alternativni glazbenici

Ovogodišnja premijerna poetsko/glazbeno/vizualna izvedba Speculum "Tamo gdje sve počinje" nedavno je - točnije, 20. svibnja - predstavljena u okrilju zagonetnog i široj javnosti sasvim nepoznatog arhitektonskog bisera Varaždina – Žitnici Staroga grada. A uskoro će u svemu tome moći uživati i Splićani u sklopu Turneje tri Grgura, koja obuhvaća Varaždin, Split i Nin. 

Speculum objedinjuje pjesnički štimung, zatim glazbeni ansambl te fotografske kadrove i adaptirane filmovane scene urbanih žarišta. Sudjeluju Daša Suhić, Vinko Puclin, Edvin Đerahović, Matija Burek, Rajko Puclin, Andrej Švoger - a ovdje donosimo i video kompletnog nedavnog nastupa u Žitnici.

 

Komentari