u Glazbenoj školi Varaždin

KajTeBriga band nastupio s glumicom Hanom Hegedušić i zabavio koncertom

Objavljeno: 01.11.2018. 17:16

Zadnja izmjena: 01.11.2018. 19:33

Za koncert u Glazbenoj školi u Varaždinu, trio je proširio svoj sastav i održao koncert u Koncertnoj dvorani u slavljeničkoj školi. Proširio se trio i u sastavu, ali i repertoarskom djelu.

- Ovaj koncert donosi jazz na malo neuobičniji način. Neki bi rekli u jazz stilu, no ima svega. Pjevačica nam je Hana Hedušić, naša odlična glumica i izuzetno dobra pjevačica koja je nastupala u mjuziklima, tako da smo se malo vodili i time pa smo na repertoar dodali songove iz mjuzikala, jer možda se ne zna da jazz standardi dolaze baš iz mjuzikala, pa još su tu neki rock songovi i šansone, ali opet prevladavaju autorske kompozicije - otkrio je Petar Eldan, profesor klavira koji priznaje kako dugo nije svirao na pozornici Glazbene škole. 

- Mislim da je bitno i za učenike i za profesore da sviraju i da mogu pokazati ono što možda na satu ili teoriji ne mogu. Ovako mi profesori pokazujemo da možemo odsvirati cijeli koncert za što u konačnici i pripremamo naše učenike - nastavio je profesor Eldan dodajući kako su i ovakvi koncerti prilika da učenici kritiziraju svog profesora.

- Presretna sam što smo narasli. Jednom nas je jedna gospođa prozvala kvintet Kaj got, a bili smo trio KajBriga. No, mi volimo svirati i muzicirati skupa. To nije baš često, no s druge strane veselimo se svakom koncertu i ulažemo u njega puno ljubavi i lijepo nam je zajedno. Songovi iz mjuzikla dio su mene i obilježili su moju karijeru i kad smo pričali o repertoaru, a čak da nisam ni ja to predložila, dečki su rekli pa daj nešto iz Chicaga i tako je to ostalo na programu - naglasila je Hana Hegedušić, glumica varaždinskog HNK-a.

Komentari