Kanadsko - hrvatska glazbena priča počinje u Varaždinu

Objavljeno: 12.08.2014. 20:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: CCCS

Kanadsko-hrvatski mješoviti pjevački zbor "Canadian Croatian Choral Society" započinje svoju ljetnu turneju Hrvatskom u subotu, 16. kolovoza u Varaždinskoj katedrali, a završava tjedan dana kasnije, 23. kolovoza kratkim nastupom ispred crkve Sv. Donata u Zadru.

Zbor "Canadian Croatian Choral Society" po mnogočemu je specifičan, a sve članove, suradnike i prijatelje zbora vodi ljubav prema upoznavanju i očuvanju hrvatske kulture i tradicije kroz pjesmu. U zboru pjeva mnogo Hrvata, koji su za pjevački angažman oduševili i svoje prijatelje koji nemaju hrvatsko podrijetlo.

Upravo je to ono što zboru daje čar, želja za upoznavanjem zemlje svojih predaka i prijatelja. Zbor vodi  profesor glazbe  maestro Edward John Mavrinac. Maestro Mavrinac peta je generacija Hrvata u Kanadi gdje aktivno djeluje kao osnivač raznih hrvatskih glazbenih organizacija kao i privatne škole u Ontariju.

Bogat repertoar zbora "Canadian Croatian Choral Society" u većoj mjeri zaokružuje ozbiljna i crkvena glazba, ali izvode i zabavnu glazbu.

Kanadsko-hrvatski mješoviti pjevački zbor "Canadian Croatian Choral Society" varaždinski koncert održat će s početkom u 20 sati.

Komentari