Karmen Novko iz Hrastovljana osvaja britansku glazbenu scenu

galerija-images/Karmen Novko

Objavljeno: 20.09.2014. 08:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Maja Tešić

Pjesme sve popularnije pjevačice Karmen Novko iz Hrastovljana bilježe nove uspjehe na stranim glazbenim ljestvicama. Primjerice, njezina pjesma „Burning“ u izdanju Karmic Power Recordsa, ovih se dana našla u TOP 10 ljestvice British Dance Charts...

Treba znati da Karmen Novko na glazbenoj pozornici Europe sebi krči put kao pjevačica i kompozitor.

- Vrlo sam kreativna te volim eksperimentirati s različitim glazbenim izričajima. Naime, radim house i trance, pop, r&b, electro dance... Skladbe ponekad nastaju pod utjecajem trenutnog raspoloženja, te se u mojoj zbirci kompozicija može naći sve i svašta – pojasnila je Novko koja je prvu pjesmu "Take all" izdala u Italiji 2013. godine pod etiketom Italica records iz Rima.

Nekoliko pjesama, među kojima je i njezinim fanovima dobro poznata „S.O.S.“ snimila je u varaždinskom studiu Tin.

- Ekipa je fenomenalna i zahvalna sam Nenadu Kumriću te njegovim kolegama na pomoći i podršci – naglasila je pjevačica koja ništa ne prepušta slučaju i sve radi principom - step by step!

Recept za uspjeh

Lani je započela suradnju s eminentnim talijanskim producentom Lorenzom Perottom. Rezultat nije trebalo dugo čekati.

- Zajedno radimo na nekoliko trackova house i electro dance style. U masi naših zajedničkih glazbenih uradaka istakla se pjesma "Burning". Ubrzo je zapažena od strane Karmic Power Recordsa (New York) s kojim smo potpisali ugovor o suradnji – veli Novko o pjesmi koja odlično kotira na Švicarskim DC (top ljestvicama), te onima u Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj...

Novi projekti

U Velikoj Britaniji našla se u društvu „društvu“ Davida Guette, Tiesta i ostalih svjetskih faca.

- Pjesma Burning je trenutno visoko pozicionirana i drži 10.mjesto u Engleskoj. No, nemam vremena za slavlje jer sljedeća pjesma s kojom se predstavljam publici je meni osobno, jedna od najdražih. Riječ je o mojoj autorskoj pjesmi pod nazivom "Frozen in time" za koju smo snimili i video uradak koji je trenutno u montaži. Najveći dio posla oko aranžmana odradio je moj prijatelj, izrazito talentiran glazbenik Davor Vdović – ponosno ističe Karmen.

Vokal je sniman u studiu Tin, a spomenuti video spot finišira ekipa iz Zagreba (Plavi Film) na čelu s režiserom Zoranom Happom. Inače, Novko surađuje i s odličnim mladim trance producentom iz Tunisa, poznatim kao Angel Trance.

- Nedavno smo izbacili pjesmu naziva "Feel the Power". Slijedi ih još pet koje producira Trance. Radim punom parom na nekoliko projekata istovremeno. Sve to oduzima mi puno vremena i energije. No, moja hiperaktivnost ovdje je itekako dobrodošla i sve uspijevam odraditi. Skladam, pišem tekstove na engleskom, talijanskom i hrvatskom jeziku. Ponekad obavljam i aranžmanski dio posla, što zna bit vrlo iscrpljujuće – veli Novko te dodaje kako ima „recept“ za opuštanje.

Napokon kod kuće

- Kad osjetim potrebu za kraćim predahom, isključim se od glazbe. Volim otići u prirodu, odnosno u osamu kako bih ponovno prikupila energiju i našla inspiraciju za daljnje projekte. Trenutno boravim u Hrastovljanu, u svojem prekrasnom malom mjestu gdje vodim smiren život. To mi odgovara jer sam nekoliko posljednjih godina uzduž i poprijeko proputovala Njemačku, Italiju,Švedsku, Finsku... Boravila sam i u Kini te pritom nastupala diljem ove najmnogoljudnije države na svijetu – rekla je naša pjevačica dodavši da je morala živjeti „200 na sat“ kako bi stizala odraditi svakodnevne nastupe.

Takav tempo bio je i više nego naporan. Karmen je stoga privremeno odlučila uzeti stanku,vratiti se kući, malo odahnuti i promijeniti način života.

- Znam da ću uskoro opet put pod noge, okolo - naokolo svijeta. Stoga još malo uživam ovdje u mirnom okružju svoje obitelji. Uostalom, najveću podršku u svemu što radim daju mi roditelji, moja sestra s obitelji i nekoliko mojih bliskih prijatelja – ističe Karmen Novko, glazbenica čija je karijera počela prije dva desetljeća.

Podsjetimo, u samom početku - krenula je žestoko. Pjevala je rock, heavy metal, imala svoj bend...

- Bili smo mladi,veseli i pomalo luckasti! Žarili smo i palili ne samo u našoj županiji. Bilo je to jedno krasno, neiskvareno doba, razdoblje rock & rolla, slobode i bezbrižnosti. Uz odrastanje, došla je i potreba za nekim drugim oblicima nastupa, te sam povremeno pjevala blues, jazz, pop i soul – zaključila je Novko.
{gallery}Karmen Novko{/gallery}

Komentari