Odgovor na istup u Gradskom vijeću

Kerekeši od Ilčića traže javnu ispriku, uključio se i Kišić

Objavljeno: 29.02.2016. 19:35

Zadnja izmjena: 29.02.2016. 19:50

Foto: Ilustracija

Kerekesh Teatar i varaždinki dožupan Alen Kišić pokrenuli su na Facebooku polemiku oko saborskog zastupnika i gradskog vijećnika Ladislava Ilčića koji je, podsjećamo, na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća kulturu u varaždinskom HNK nazvao “močvarom iz koje se teško izvaditi van“...

Ladislava Ilčića je tada između ostalog zasmetala i koprodukcija u HNK Varaždin, za koju je ustvrdio kako ide na ruku “jednom jako popularnom glumcu“! Ustvrdio je kako je u kulturi i umjetnosti “teško prosuditi je li netko blefer“.

Na odgovor nije trebalo dugo čekati jer je Jan Kerekeš na svojem Facebook profilu danas između ostalog napisao da je Ladislav Ilčić “bez srama izrekao insinuiranu klevetu na štetu Ljubomira Kerekeša i umjetničke organizacije Kerekesh Teatar“.

"Najam dvorane plaćamo od ulaznica"

Ilčiću je poručio i da za festival "Tjedan smijeha" dvorana varaždinskog kazališta nije besplatna.

- Ugovorno s HNK u Varaždinu, umjetnička organizacija Kerekesh Teatar svake godine plaća najam dvorane od prihoda ulaznica koje kupuju građani varaždina i okolice. U 7 godina, Tjedan smijeha, kao drugi najposjećeniji festival u Varaždinu, nije naišao na financijsku podršku Grada Varaždina, ali zato ima nevjerojatnu podršku publike i svih ljubitelja kazališta i predstava komedija i vi nemate pravo blatiti sve to – napisao je.

Ilčiću je ujedno poručio da će “svakako dobiti priliku da se javno ispriča“ i da na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina demantira “svoju lažnu izjavu“.

Kišić nazvao Ilčića jalnušom!

Zbog načina na koji komunicira, Ladislava Ilčića na svojem Facebook profilu prozvao je i zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić.

- Bili smo večeras (26. veljače) na premijeri Balada Petrica Kerempuha. Vrhunska izvedba cijelog ansambla, napose mojih prijatelja Ljube i Jana Kerekeša. Oni su iznimna vrijednost i ponos Varaždina i zato me užasno smeta neopravdan napad jednog političara na njih na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina – napisao je Kišić dodavši da je “zadnjih 3-4 godine pogledao baš svaku predstavu varaždinskog HNK-a (uključujući i dječje, i tog čovjeka (Ilčića) ne sjećam se da sam ijednom sreo“.

- Zato mislim da bi za Ladislava Ilčića jako dobro pristajala jedna Krležina riječ koja je rečena na sceni - jalnuš! – zaključuje Kišić.

Jedan od Facebook prijatelja Jana Kerekeša ovako je komentirao istup Ladislava Ilčića u Gradskoj vijećnici: “Odvratno u kaj se to Gradsko vijeće pretvorilo... Sve neki frustrirani likovi neke svoje frustracije iznose ko vijećnička pitanja/zaključke/bedastoće... fuj!“.

 

Komentari