Novost u gradu

Kerekesh Teatar uskoro i u samom srcu Varaždina - evo o čemu se radi

Objavljeno: 01.01.2022. 17:41

Zadnja izmjena: 01.01.2022. 18:52

Foto: Kerekesh Shop

Kerekesh Teatar u godini za nama imao je mnogo razloga za zadovoljstvo, a osim 100-te izvedbe predstave Bogi Ivač znova i nebrojenih rasprodanih predstava – najveća je svakako bila vijest da Kerekesh Teatar od početka prosinca u rukama ima i građevinsku dozvolu za izgradnju Kulturnog centra.

Da već sada, na samome početku nove godine, imaju još jedan razlog za zadovoljstvo, obavijestili su mnogobrojne svoje pratitelje na društvenim mrežama.

- Drage Varaždinke, dragi Varaždinci i svi koji rado dolazite u Varaždin, 2022. godinu otvaramo s jako lijepim vijestima. Naša partnerska firma „Kerativ“ javila se na natječaj za najam caffe bara u atriju palače Varaždinske županije i kao jedini prijavitelj dobili smo prostor za caffe bar – napisali su na na društvenim mrežama.

U prostoru poznatog prostora kafića u autriju županijske palače Kerekeši sada „osim fine kave“ najavljuju i mnogobrojne kulturne sadržaje: kvizove, stand up večeri, izložbe, board gaming, različite radionice, koncerate i naravno kazališne predstave. Sada slijedi preuređenje toga prostora, a samo otvorenje trebalo bi uslijediti u veljači ove godine. 2022.

'Dušebrižnici, ne brinite, bumo bubrege prodavali'

Sredinom prosinca Jan Kerekeš je, podsjetimo, izazvao veliku pažnju javnosti, kada je, obraćajući se „dežurnim dušebrižnicima“, objasnio način na koji Kerekeši namjeravaju podići budući Kulturni centar. Zemlju su, kako je naglasio, dobili na natječaju, sljedećih 29 godina za nju će plaćati najam, a kada više neće plaćati najam – Kulturni centar pripast će Gradu Varaždinu. „Nemojte se birnuti o tome od kud mi imamo peneze, jer nekaj bude dala EU, nekaj budemo zdizali kredit, ak treba, na kraju bumo i bubrege prodavali. Uglavnom, ne brinite", rekao je tada Kerekeš mlađi.

Komentari