OBLJETNICA

Foto - Klub mecena Varaždinskih baroknih večeri proslavio 25 godina djelovanja

Objavljeno: 01.07.2021. 11:59

Zadnja izmjena: 01.07.2021. 13:02

Svečanošću u atriju varaždinskog Starog grada Klub mecena Varaždinskih baroknih večeri proslavio je 25 godina djelovanja.

Jedinstveni u hrvatskim, pa i svjetskim okvirima, Klub koji pomaže već godinama održavanje Varaždinskih baroknih večeri osnovan je 1996. godine kao udruga građana, a za prvog je predsjednika izabran Vladimir Košćec, a za tajnika Ernest Fišer, ujedno i jedan od inicijatora osnivanja Kluba koji je kroz godine svog postojanja okupio gotovo stotinu mecena.

- Klub mecena vrlo je važan u ovom festivalskom mozaiku da bi se napravio festival i u smislu organizacije, ne samo materijalne, već i moralne podrške nama kao organizatorima. Ponosni smo i što smo jedini festival koji imamo svoj KIub mecena, a zajednička energija i sinergija koju imamo, doprinosi tome da radimo na tome da svako izdanje festivala bude još na višoj razini - rekao je ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić.

Organizatori VBV-a za ovu festivalsku godinu najavljuju partnerstvo s Republikom Slovenijom, a 51. Varaždinske barokne večeri održat će se od 17. do 28. rujna. Članovi Kluba mecena upisani su i u Knjigu mecena koju je oslikao varaždinski slikar Željko Prstec.

Komentari