GRADSKA KNJIŽNICA IVANEC

KNJIGOLJUPCI - Od ponedjeljka se ukida karantena za knjige, otvaraju se čitaonica, dječji odjel…

Objavljeno: 13.06.2020. 18:26

Zadnja izmjena: 13.06.2020. 18:29

Slijedom propisa Vlade RH i drugih nadležnih tijela, Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“ Ivanec obavještava javnost da se od ponedjeljka, 15. lipnja, ukida karantena za knjige te ponovno otvaraju čitaonica, Dječji odjel i Mjesta za rad na računalu, uz poštivanje mjera fizičke udaljenosti i higijene. 

Također, dozvoljen je i ulazak korisnika u prostor između polica i samostalno pregledavanje građe, uz obvezu nošenja maski i rukavica te provedbu ostalih propisanih mjera higijene i dezinfekcije ruku prije i poslije boravka u knjižnici.

Čitaonica, Dječji odjel i Mjesta za rad na računalu mogu se koristiti uz posebne mjere i uvjete. Nužno je rezervirati svoje mjesto i to putem maila, telefonom ili putem društvenih mreža. Također, mora se i unaprijed rezervirati građa koja se koristi u čitaonici. 

S obzirom na to da se Dječji odjel i Mjesta za rad na računalu nalaze u čitaonici, maksimalni broj korisnika je ograničen na osam. Nakon što u čitaonicu uđe maksimalni broj korisnika, daljnji ulasci su mogući tek kad netko od korisnika izađe. Boravak pojedinog korisnika u čitaonici može trajati najviše sat vremena.

Čitaonica, Dječji odjel i Mjesta za rad na računalu bit će otvoreni prema ljetnom radnom vremenu i to u ponedjeljak/četvrtak od 13 do 18 sati i utorak/srijeda/petak od 8 do 14 sati.

U knjižnici se do daljnjega neće odvijati kulturna događanja, igraonice i sva druga događanja koja uključuju okupljanje većeg broja ljudi. 

Komentari