Književna večer "Srebrna cesta" u petak u Starom gradu

Objavljeno: 30.07.2014. 08:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: eVaraždin.hr

U petak, 1. kolovoza u Atriju Starog grada u Varaždinu održat će se književna večer pod nazivom "Srebrna cesta".

Riječ je o književnoj manifestaciji koja se već 38. put održava u Varaždinu u spomen na Gustava Krkleca, autora istoimene pjesme, te već gotovo dva desetljeća u okviru "Ljeta u Varaždinu", kao i četrnaesti put u organizaciji Književnog društva Varaždin.

Ove godine tema manifestacije je priča u slobodnoj formi, a na njoj sudjeluju varaždinski književnici i gosti koji su svoje priče poslali mailom Varaždinskom književnom društvu. Priredbu upotpunjuju i glazbeni i dramski umjetnici, neki i sami pisci, a neki samo zaljubljenici u lijepu riječ.

U slučaju kiše manifestacija se održava u Lapidariju, a večer je prilika za susret  i međusobno čitanje i upoznavanje književnika Varaždinaca i njihovih prijatelja iz zemlje i inozemstva.

Gustav Krklec - pjesnik, književnik i prevoditelj s nekoliko jezika, prvi predsjednik Društva prevoditelja Hrvatske - djetinjstvo i ranu mladost proveo je u Maruševcu, a srednjoškolsko obrazovanje u Gimnaziji Varaždin, pa je ova manifestacija, uz njegov pisaći stol poklonjen Gradskoj knjižnici i čitaonici "Metel Ožegović", sjećanje Varaždina na to veliko ime hrvatske književnosti 20. stoljeća.

Ulaz na književnu večer je slobodan.

Komentari