Knjižnica Prve gimnazije Varaždin organizirala obilježavanje godišnjice smrti velikog Ivana Padovca

Objavljeno: 06.11.2015. 18:48

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 14:50

Knjižnica Prve gimnazije Varaždin organizirala je, na inicijativu direktorice Libris d.o.o. Jasne Rodeš, obilježavanje godišnjice smrti poznatog skladatelja, virtuoza, muzičkog pedagoga i inovatora Ivana Padovca.

I Knjižnica i Libris već su ranijih godina organizirale prisjećanje na ovog velikog Varaždinca, pa je do ove suradnje došla gotovo logičkim slijedom. Ovom neformalnom večernjem druženju prisustvovalo je tridesetak zaljubljenika u Padovčevo djelo, Varaždin, povijest i umjetnost.

Nakon uvodnih riječi o mjestu okupljanja-Knjižnici Prve gimnazije Varaždin, samoj prigodi i Ivanu Padovcu, prisutni su pogledali video uradak o Ivanu Padovcu kojega su izradili učenici Prve gimnazije s mentoricom prof. Slavicom Kelemen, koja je i rekla nekoliko riječi o filmu.

Profesorica Petra Zidarić Györekiz Muzičke škole Varaždin, govorila je o mjestu koje Padovec zauzima, kako u Hrvatskoj, tako i Europskoj kulturi uopće. U ugodnom razgovoru, poštovatelji ovog umjetnika složili su se u mišljenju kako Varaždin mora pronaći način da se organiziranije i kvalitetnije oduži svom sugrađaninu. Večer su prekrasnim gitarskim duetom „Karneval u Veneciji“ zaokružili profesori gitare Darko Rušec i Tomislav Tomašković.

Komentari