HNK Varaždin

Koncert Heritage ansambla u varaždinskom HNK povodom Dana Republike Turske

Objavljeno: 23.10.2023. 13:39

Zadnja izmjena: 23.10.2023. 13:40

Foto: Koncertni ured Varaždin

Povodom 100. obljetnice osnutka Republike Turske ansambl Heritage održati će koncert 25. listopada 2023. godine s početkom u 19.00 sati u Velikoj koncertnoj dvorani u HNK u Varaždinu. Koncert je nastao u suradnji Turskog kulturnog centra i Koncertnog ureda Varaždin.

Ansambl Heritage oformili su studenti i alumni Državnog konzervatorija Sveučilišta u Istanbulu. Uz moderna djela fokus su im zaboravljena djela iz dobar baroka.

Osnivačica ansamla je Tutu Aydınoğlu, pijanistica i nastavnica na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Održala je brojna predavanja i radionice u Italiji, Poljskoj, Makedoniji i Albaniji. U ansamblu Heritage, kojeg je osnovala sa svojim studentima, je i pijanistica, voditeljica i dirigentica orkestra. 

Član je i Gül Sıvacı je violončelistica i pijanistica. Od 2018. godine studira na Odsjeku za violončelo na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Radman Alavirad je iranski pijanist. 2011. godine doselio je u Tursku gdje započinje obrazovanje na na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu.

Barış Dere je violist. Nakon glazbenog srednjoškolskog obrazovanja, upisuje Državni konzervatorij Bülent Ecevit Sveučilišta Zonguldak. Obrazovanje nastavlja Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Osim u ansamblu Heritage, nastupa i u Mladom simfonijski orkestar Çağdaş Yaşam.

Ulaz na koncert je slobodan.

Komentari