zemlja partner

Koncert 'Ireland meets Croatia' Varaždinskih baroknih večeri izveden u Dublinu

Objavljeno: 01.06.2022. 12:44

Zadnja izmjena: 01.06.2022. 12:44

Ove je godine zemlja partner 52. Varaždinskih baroknih večeri Irska, a koncert u Dublinu pod nazivom "Irska susreće Hrvatsku" održan posljednje svibanjske večeri bio je najbolja uvertira u ovogodišnje festivalsko izdanje.

U Saint Mary's Church u Dublinu pred publikom su nastupili glazbenici okupljeni u Irski barokni orkestar kojima se pridružio vrsni hrvatski violinist i profesor barokne violine na Royal College of Music u Londonu Bojan Čičić, a kojeg je varaždinska festivalska publika imala već prigodu upoznati u baroknom Varaždinu.

- Čast nam je što smo imali priliku predstaviti ovogodišnje 52. Varaždinske barokne večeri u Irskoj i nadamo se kako će ovo partnerstvo ponovno omogućiti našoj baroknoj publici da uživa u gostovanju stranih glazbenika i otkrivanju novih djela iz barokne glazbene riznice - rekao je nakon koncerta ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić.

Na koncertu u Saint Mary's Church uz članove Kluba mecena Varaždinskih baroknih večeri bili su i gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković. - Znamo da kultura je najbolja i najbrža poveznica među zemljama, Varaždinske barokne večeri i kontakti koji su proteklih godina ostvareni u inozemstvu upravo preko glazbe doprinose i prepoznatljivosti Varaždina na kulturnoj, ali i turističkoj karti Europe - rekao je Bosilj.

Varaždinske barokne večeri bit će održane od 23. rujna do 9. listopada s Irskom kao zemljom partner. 

- Imamo već podosta iskustva s organiziranjem koncerta Varaždinskih baroknih večeri u inozemstvu, a ovaj koncert kojeg smo ostvarili u partnerstvu s Veleposlanstvom RH u Irskoj okreće i novu festivalsku stranicu. Ostvarili smo niz kontakata koji će, vjerujem, doprinjeti još boljem predstavljanju Varaždinskih baroknih večeri u inozemstvu - dodao je Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda i organizator VBV-a.

Komentari