Koncert učenika Glazbene škole u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 23.02.2012. 16:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Varazdinska-zupanija.hr

U Osnovnoj školi A. i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama održan je „školski koncert“ u organizaciji Glazbene mladeži Varaždin i na taj način učenici su upoznali gudačka i trzalačka glazbala, te glazbala s tipkama.

U sklopu nastavnog sata glazbene kulture kod učitelja Zlatka Pipleka, kratak koncert održali su učenici Glazbene škole u Varaždinu Jakov Šredl (violina), mentor prof. Miljenko Pohulek, Matej Ilčić, mentor prof. Darij Milković, te Viktorija Pisačićd i Borna Kuća, učenici mentora prof. Morena Vincekovića.

Klavirsku pratnju u sklopu nastavnog sata glazbene kulture osigurao je prof. Domagoj Košćak, piše varazdinska-zupanija.hr

Prije samog koncerta mladih virtuoza, učenicima je o povijesti i tehnici sviranja gudačkih glazbala i gitare govorio prof. Glazbene škole u Varaždinu Mijenko Pohulek.

Mladi virtuozi su izveli skladbe hrvatskih i stranih skladatelja; Vrhovskog, Spohra, Matza, Fumića i drugih.

Učenicima petih i sedmih razreda je to bio izniman glazbeni doživljaj s obzirom na to da o gudačkim i trzalačkim glazbalima uče u sklopu nastave glazbene kulture.

Uvidjeli su koliko je truda i rada potrebno za postati mladim glazbenikom.

Svojim gostima gudačima zaželjeli su mnogo uspjeha na regionalnom natjecanju koje će se održati u Velikoj Gorici, a uspjeh su poželjeli i gitaristima koji odlaze na međunarodno natjecanje koje će se održati u Poreču.

Komentari