Krajputaši: Izložba „Međimurski pilovi“ postavljena za razgled u Trakošćanu

Objavljeno: 06.04.2012. 12:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: mnovine.biz

Izložba fotografija „Međimurski pilovi“ čakovečkog umjetničkog fotografa Damira Klaića i dalje putuje diljem Hrvatske. Nova stanica od četvrtka, 5. travnja je u izložbenoj galeriji u sklopu upravne zgrade Dvora Trakošćan, pišu Međimurske novine.

Adam Pintarić, domaćin izložbe ravnatelj Dvora Trakošćan, aktualno jedne od najatraktivnijih kulturno-turističkih atrakcija ne samo sjeverozapadne Hrvatske, već i šire, istaknuo je zadovoljstvo što je ova izložba stigla u jednu od njihovih galerija upravo u ovo uskrsno vrijeme.

Iskazao je i zahvalnost na dosadašnjoj suradnji koju je dvorac imao s Klaićevom suprugom Blankom, koja je bila autor cjelokupne obnove vitraja Dvorca Trakošćan.

- Nije puka simbolika što je otvorenje izložbe priređeno uoči najradosnijega kršćanskoga blagdana – Uskrsa -  kazala je u uvodu umjetnička kritičarka Branka Hlevnjak predstavivši izložene radove koji na najbolji mogući način dočaravaju uskrsnu atmosferu.

Hlevnjak je posebno naglasila autorov trud, ali i talent da predstavi međimurske krajputaše od 17. do 20. stoljeća.

Klaić je inače uspio „pronaći“ i neke od najzanimljivijih primjera, koji se ne nalaze baš uz cestu i ne vide „na prvi pogled“, a uz njegovu umjetničku fotografsku „nadogradnju“ svakom „pileku“ dao je gotovo veličanstvenu izložbenu notu.

Posjetitelj izložbu mogu razgledati do 10. svibnja.

Komentari