Nastupili na završnoj svečanosti

KUD „Prsten“ na Đakovačkim vezovima pokazao kako se pjesmom i plesom u nošnjama čuvaju običaji

Općina Gornji Kneginec

Objavljeno: 08.07.2016. 15:53

Zadnja izmjena: 08.07.2016. 15:58

Foto: Općina Gornji Kneginec

Kulturno-umjetničko društvo „Prsten“ sudjelovalo je na Đakovačkim vezovima, manifestaciji koja već 50 godina njeguje i održava tradiciju i izvornost toga kraja kao i ostalih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Đakovački vezovi održani su od 4. lipnja do 3. srpnja, a na završnoj svečanosti jubilarnog izdanja nastupilo je i Kulturno-umjetničko društvo „Prsten“. Narodno ruho i narodni ples, tradicijsko češljanje, konjogojstvo, gastronomija i još mnogo toga pokazali su brojni sudionici Đakovačkih vezova, a KUD „Prsten“ i ovom je prigodom pjesmom i plesom u narodnim nošnjama pokazao kako se čuvaju i njeguju narodni običaji.

Osnovani su prije pet godina i djeluju u sklopu UBH „Prsten“, Podružnica Varaždin. KUD broji oko 20 članova svih uzrasta, a svoje probe održavaju u Društvenom domu u Općini Gornji Kneginec.

Ovo im je 22. nastup na različitim smotrama u Hrvatskoj i Sloveniji. Cilj je KUD-a očuvanje kulturne baštine i njegovanje tradicijskih običaja Hrvata iz Bosne i Hercegovine. Svi članovi KUD-a žive i rade u Varaždinskoj županiji te im je interes upoznati i domaće stanovništvo sa svojim plesovima i običajima.

Komentari