Kulturna večer uz 90. obljetnicu Rabuzinova rođenja

Objavljeno: 22.03.2011. 12:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Iz novomarofskog ogranka Matice hrvatske ujedno mole sugrađane koji čuvaju Rabuzinova djela da ih omoguće izložiti 27. ožujka u prostorima Matice hrvatske

Ogranak Matice hrvatske u nedjelju organizira kulturnu večer pod nazivom “Boje slika i pjesama moga kraja”, kojom će se obilježiti 90. obljetnica rođenja velikana hrvatskog i svjetskog naivnog slikarstva Ivana Rabuzina.

U Matičinim prostorijama bit će postavljena retrospektivna izložba slika koje se nalaze u njegovu rodnom kraju i čuvaju, a još nisu izložene, pokazane javnosti. Osim toga predstavit će se pjesnički opus Ivana Rabuzina. Iz novomarofskog ogranka Matice hrvatske ujedno mole sugrađane koji čuvaju Rabuzinova djela da ih omoguće izložiti 27. ožujka u prostorima Matice hrvatske, u Zagorskoj ulici.

Objašnjenja i informacije u vezi s prikupljanjem slika velikana naive Ivana Rabuzina građani mogu dobiti kod predsjednika Matičina ogranka Zlatka Meštrića, tel. 091/611 1501. Osim toga poruku i broj za kontakt mogu ostaviti u redakciji Radija Novi Marof.

Komentari