tradiocionalna manifestacija

Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“ predstavljala našu županiju na ''Babičnim kolačima''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.04.2018. 17:47

Zadnja izmjena: 08.04.2018. 17:47

U Oroslavju je jučer u organizaciji Krapinsko – zagorske županije i županijske Turističke zajednice te suorganizaciji Grada Oroslavja održana 12. manifestacija Babičini kolači, natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka.

U revijalnome dijelu manifestacije Grad Novi Marof i Varaždinsku županiju predstavila je  Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“ iz Madžareva. Na izložbenom štandu Udruge tako se našao domaći zmesni kruh iz krušne peći, sirni štrukli, salenjaki, starinski biskvit u obliku janjeta, pera, trajno pecivo sa sjemenkama lana - cvibok te svojevrsni jestivi suvenir Udruge – kruščići grofice Lujze. Uz kolače i slastice izloženi su i pušleki papirnatog cvijeća te meklice izrađene od grančica drijenka koje se nekada blagoslivljalo u crkvi na Cvijetnicu. Kolače i slastice kao i ostale rukotvorine za izložbeni štand su priredile članice Udruge Ana Martan i Štefanija Vuk.

- Štand Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ bio je iznimno dobro posjećen od strane posjetitelja manifestacije. Uz kolače i slastice pažnju su posjetitelja privukli i pušleki papirnatog cvijeća. Štand je obišao i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sa suradnicima te prigodnim poklonom nagradio članove Udruge te istaknuo i izrazio svoje zadovoljstvo gostovanjem Udruge iz susjedne županije na Babičinim kolačima – istaknuo je Tibor Martan, predsjednik Udruge.

 

Komentari