Lepoglavska čipka predstavljena u dvorani Kneževa dvora na Pagu

Objavljeno: 08.07.2012. 09:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Lepoglava.net

Grad Pag, Turistička zajednica Grada Paga, Centar za kulturu i informacije Pag i Društvo Paških čipkarica organizirali su 3. Međunarodni festival čipke na kojem je uz brojna čipkarska središta iz europskih zemalja, predstavljena i Lepoglava.

Osim lepoglavskih čipkarica okupljenih oko Čipkarskog društva „Danica Bresler“, festivalu su nazočili i zamjenik gradonačelnika Alojz Gredelj te predsjednik Ekomuzeja Lepoglava Dejan Bjelivuk. Dolaskom na Festival u Pagu spomenuto je izaslanstvo doprinijelo poznatoj i dugogodišnjoj suradnji s paškim čipkaricama, koje tradicionalno izlažu svoje rukotvorine na Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi, piše Lepoglava.net.

Festival je iskorišten i za sastanak s gradonačelnikom Paga Antom Fabijanićem – Njekulinom s kojim se dogovarala zajednička suradnja na povezivanju Paga i Lepoglave.

Inače, čipke iz Poljske, Njemačke, Belgije, Austrije, Španjolske, Slovačke, Mađarske, Češke i Lepoglave bile su izložene u velikoj dvorani Kneževog dvora, a paška čipka je izložena u Galeriji paške čipke.

Protekla dva organizirana Međunarodna festivala čipke protekla su pod pokroviteljstvom Austrijskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj i Ministarstva kulture Republike Hrvatske dok se ovogodišnji 3. Međunarodni festival čipke održan od 18. do 21. lipnja pod pokroviteljstvom bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.

Komentari