držimo im palčeve

Lepoglavski glazbenici Tomica Rukljić i Nikola Zver članovi su Simply Bras Quintet-a čiji je album nominiran za Porina

Objavljeno: 24.02.2018. 17:31

Zadnja izmjena: 24.02.2018. 17:37

Objavljene su nominacije za jubilarno 25. izdanje glazbene nagrade Porin, a među nominiranima našao se i album “Brass Symposium” Simply Bras Quintet-a kojeg, uz ostale članove, čine dva akademska glazbenika iz Lepoglave, Tomica Rukljić i Nikola Zver.

Simply Brass Quintet iz Zagreba osnovan je 2006 godine i u tom razdoblju održao je niz zapaženih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, a s velikim uspjehom nastupili su u ožujku 2009. godine u KD Vatroslava Lisinskog uz Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Godinu dana kasnije zaredali su se brojni nastupi diljem svijeta, po Americi, Kanadi, Kini i Kanarima, a repertoar ansambla je raznolik: od baroka do klasike i romantizma, crnačkih duhovnih pjesama te jazza i popularnih melodija.

Njihov drugi album pod nazivom 'Brass Symposium', nominiran na ovogodišnjem Porinu u kategoriji "Najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe)" izdan je prošle godine, a do konačnog rezultata nominacija predstoji drugi krug glasovanja, nakon čega će dobitnici u svakoj od 35 kategorija biti poznati na svečanoj dodjeli nagrada, 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

Aktualni postav Simply Brass Quintet-a čine: Nikola Zver - horn, Tomica Rukljić - trumpet, Rudolf Homen - trumpet, Alan Bošnjak - trombone i Željko Kertez - tuba, dok je na aktualnom albumu tubu odsvirao legendarni Joe Kaplowitz

 

Komentari