'nezadovoljni smo'

Skulptura u kojoj dio javnosti vidi Čehoka ide na doradu! Održan je sastanak vlasti i Crkve

Zaključak sa spomenutog sastanka koji su uputili javnosti ovdje prenosimo u cijelosti, a prema poruci iz Gradske uprave - nezadovoljni su i predstavnici Crkve...
Objavljeno: 27.09.2021. 10:44

Zadnja izmjena: 27.09.2021. 13:42

Foto: Luka Šalamun / Arhiva

Nakon što je dio javnosti u skulpturi redovnika kod varaždinskog Graberja prepoznao Ivana Čehoka, o čemu smo jučer pisali, danas ujutro održan je sastanak između gradske vlasti i varaždinske biskupije.

Sastanku su, kako je priopćeno javnosti, nazočili gradonačelnik Neven Bosilj, njegov zamjenik Miroslav Marković, gvardijan kapucinskog samostana fra Mijo Šarčević, preč. Anđelko Košćak kao predstavnik Biskupije, kao i sami autor skulpture, akademski kipar Nikola Šanjek.

Nezadovoljna i Crkva

Zaključak sa spomenutog sastanka koji su uputili javnosti ovdje prenosimo u cijelosti, a prema poruci iz Gradske uprave - nezadovoljni su i predstavnici Crkve. Evo što pišu:

- Predstavnici Crkve izrazili su nezadovoljstvo samim načinom prikaza crkvenih redova te je zaključeno da se uvaže primjedbe, a prije svega u konačnu realizaciju uključe i drugi crkveni redovi koji se simbolično prikazuju, a utjecali su na razvoj i život Grada Varaždina. Nedostaci će se nastojati ukloniti o čemu će, kao i o novom terminu postavljenja skulpture, javnost biti obaviještena.

Komentari