Likovna izložba i koncert u sklopu Dana ludbreške Svete Nedjelje

Objavljeno: 31.08.2014. 14:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Tradicionalno, u sklopu najveće ludbreške manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje predstavit će se i Likovno udruženje Ludbreg, točnije, njegovi najmlađi članovi.

Polaznici ljetnog likovnog tečaja pokazat će kako su kreativno proveli ljetne praznike. Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 1. rujna u izložbenom prostoru hotela Raj u 19 sati.

U kulturnom dijelu programa manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje posebno se ističe koncert "Kroz generacije". Riječ je o najstarijem kulturnom događaju manifestacije kojeg i ove godine organizira Pučko otvoreno učilište "Dragutin Novak" Ludbreg. Na koncertu nastupaju mladi glazbenici, ali i afirmirani glazbeni umjetnici kojima je zajedničko što  su svoju glazbenu naobrazbu stjecali u ludbreškoj Osnovnoj glazbenoj školi. Ove godine bit će to 23. koncert "Kroz generacije", a posjetitelje sigurno očekuje iznimna umjetnička večer i užitak.
 
Korepetitori koncerta su prof. Ivan Kolar i mr. Jasminka Bontek. Nastupit će: Dubravka Krušelj, sopran, Barbara Othman, sopran, Dunja Bontek, violina, Marko Novak, horna, Andrea Vadjon, flauta, Vedran Vađunec, tuba, Alen Vađunec, truba, Lovro Povijač, trombon, Marta Mihin, flauta, Dario Markulinčić, gitara, Mia Mihalić, klavir, Dorothea Kocijan, mezzosopran, te Karlo Hiržin, gitara.

Koncert će se održati u atriju dvorca Batthyany u ponedjeljak, 1. rujna s početkom u 20:00 sati. U slučaju lošeg vremena održat će se u svečanoj dvorani dvorca.

Komentari