Dodijeljene i brojne zahvalnice

Limena glazba Lepoglava velikim koncertom proslavila 60. godišnjicu postojanja

Grad Lepoglava

Objavljeno: 14.07.2016. 15:46

Zadnja izmjena: 14.07.2016. 15:48

Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava je grad glazbene kulture, a značajno mjesto zauzima Limena glazba Lepoglava. Iako začeci djelovanja sežu u 1914. godinu, Limena glazba Lepoglava osnovana je 1956. Generacije njenih članova svojim su radom, kvalitetom, glazbenim talentom i vrsnošću tijekom šest desetljeća doprinijele tome da Limena glazba Lepoglava postane jedan od značajnijih glazbenih čimbenika grada Lepoglave i Varaždinske županije.

Kvaliteta Limene glazbe Lepoglava u tih je šest desetljeća postojanja potvrđena na brojnim smotrama, na kojima su osvajane vrijedne nagrade te na nastupima diljem Hrvatske i u inozemstvu.

Značajan jubilej 60. godišnjice djelovanja Limene glazbe Lepoglave obilježila je velikim koncertom održanim tijekom Lepoglavskih dana. Tom su prigodom dodijeljene brojne zahvalnice pojedincima, tvrtkama i ustanovama koje su godinama podupirale njen rad.
Hrvatski sabor kulture tom je prigodom članovima Limene glazbe Lepoglava dodijelio plakete za dugogodišnji rad i članstvo.

– Limena glazba Lepoglave jedan je od najznačajnijih ambasadora grada Lepoglave. Njena je kvaliteta, zahvaljujući generacijama vrsnih galazbenika uključenih u njen rad, poznata izvan područja našeg grada, ali i znatno šire pa tako i van granica Lijepe Naše. Teško je zamisliti bilo kakvo događanje na gradskom području bez nastupa Limene glazbe. – istaknuo je predsjednik Limene glazbe Lepoglava i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Uz slavljenika, na koncertu je nastupio Pihalni orkestar Alples iz Općine Železniki, s kojom je Grad Lepoglava nedavno potpisao povelju o bratimljenju.

Komentari