London Handel Players i Laura Vadjon oduševili koncertom u crkvi Sv. Nikole

Objavljeno: 28.09.2012. 12:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Mnogobrojnoj publici okupljenoj u varaždinskoj crkvi Svetog Nikole sedme festivalske večeri  42. Varaždinskih baroknih predstavili su se glazbenici engleskog ansambla London Handel Players koji su zajedno sa svojom gošćom, violinisticom Laurom Vadjon izveli gudačke rapsodije-koncerte baroknih majstora Georga Fridricha Handela, Antonia Vivaldija, Carla Phippa Emanuela i Johanna Sebastiana Bacha, te Georga Philippa Telemanna.

Umjetnička voditeljica i koncertna majstorica Hrvatskog baroknog ansambla i profesorica na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji Laura Vadjon s London Handel Playersima surađuje već godinama što u Londonu, što u Hrvatskoj.

- Za Varaždinske barokne večeri izabrali smo možda i ponajljepše barokne koncerte - naglasila je Laura Vadjon, koja zajedno sa nekim od članova ansambla iz Londona predaje na varaždinskoj Međunarodnoj ljetnoj školi barok ne glazbe i plesa Aestas Musica.

- Bio sam u Varaždinu već nekoliko puta predavajući na Aestas Musici, ali nikad nismo sudjelovali u programu festivala. Drago mi je što nas je ravnatelj Festivala Davor Bobić pozvao i stvarno smo sretni što imamo priliku nastupiti u programu Varaždinskih baroknih večer - naglasio je direktor i violinist London Handel Playersa Adrian Butterfield.

Ansambl čine profesori konzervatorija u Londonu, koji u proteklom desetljeću koliko djeluju okupljeni u sastavu Rachel Brown (flauta), Clara Salaman (violina), Peter Collyer (viola), Kath Sharmann (violončelo), Margarida Castro (kontrabas), David Gordon (čembalo) i Adrian Butterfield (violina), a nastupili su na vodećim festivalima u Velikoj Britaniji, SAD-u i Kanadi i ostvarili i značajnu suradnju sa solistima i važnim ansamblima za ranu glazbu u Velikoj Britaniji i u drugim državama.

Objavili su niz nosača zvuka, koji su naišli na izvrstan prijem kod slušatelja i kritike.

Komentari