Glazbena škola Varaždin

Lucija Čehok održala svoj prvi solistički koncert: Najveća podrška mi je moj djed

Objavljeno: 13.05.2016. 20:10

Zadnja izmjena: 13.05.2016. 20:18

Foto: Siniša Sović/ Foto agencija Sjever

U Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu solistički održala je Lucija Čehok, kći bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka.

- Uzbuđena sam i malo me strah, no vjerujem da će sve dobro proći. Važno je da uživam u svojem nastupu, hoće li publika uživati, vidjet ćemo - rekla je desetogodišnja Lucija Čehok prije svojeg prvog solističkog koncerta u Glazbenoj školi Varaždin koja je u glazbene vode krenula prije tri godine.

Mlada nada

Trenutno je učenica trećeg razreda Glazbene škole i četvrtog razreda Šeste osnovne škole Varaždin. Prve note, prstomet i dinamiku Luciju naučila ju je njezina profesorica Lea Šantek.

- Varaždin je prepun talenata, no to nije dovoljno za uspjeh. Ako se želi postati vrhunski treba svakodnevno vježbati uz određenu kontrolu, a postoji li i talent, uspjeh je zagarantiran - rekla je Lea Šantek, profesorica klavira Glazbene škole Varaždin.

Inače, Lucija Čehok već je tri puta nastupila uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra, jednom i u sklopu Varaždinskih Baroknih večeri. Nastupila je i na brojnim natjecanjima u inozemstvu osvojivši brojne nagrade.

Podrška

- Najveća podrška mi je moj djed koji, unatoč tome što ponekad teško hoda, posjećuje sve moje nastupe i natjecanja. Velika podrška je i moja profesorica Šantek kao i ostatak obitelji - zaključila je Čehok.

Ona je danas izvela djela Scarlattija, Bacha, Haydna, Beethovena, Liszta, Chopina i dr., a gosti na koncertu bili su David Vuković, bivši učenik Glazbene škole u Varaždinu i student Muzičke akademije u Zagreb i Luka Vragović, učenik 3. razreda osnovne glazbene škole.

Kako je bilo na prvom solističkom koncertu Lucije Čehok i tko je sve stigao pogledajte u fotogaleriji.

Komentari