Ludbreg petkom: Projekt "Igla i konac" i koncert ansambla Antiphonus

Objavljeno: 29.09.2014. 20:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

U sklopu programa "Ludbreg petkom" 3. listopada bit će otvorena izložba heklanih radova članica udruge "Žene iz Centra svijeta" te izložba Lepoglavske čipke.

Otvorenje izložbe bit će u 18 sati u Bakinoj hiži (I. Gundulića 23, Ludbreg). Prije otvorenja izložbe, u vremenu od 16 do 17:30 sati bit će održana radionica i prezentacija izrade čipke. Organizator događaja je udruga "Žene iz Centra svijeta", dok je sama izložba priređena u povodu Međunarodnog dana starijih osoba.
 
- Cijeli prostor bakine hiže i dedekovog dvora na kojemu se zbivaju sve aktivnosti udruge je dio naše baštine koju želimo sačuvati kao uspomenu i sjećanje na život koji je bespovratno nestao, na dane naših predaka. To je dio ostavštine naših pradjedova koji ostavljamo našim potomcima na čuvanje jer mi smo čuvarice baštine ludbreškog kraja – poručuju Žene iz Centra svijeta.

Također u sklopu programa "Ludbreg petkom", vokalni ansambl Antiphonus nastupit će u petak, 3. listopada u svečanoj dvorani dvorca Batthyany.

Članovi ansambla Antiphonus iskristalizirali su se tijekom dugog procesa zajedničkog muziciranja u raznim sastavima. Glazbenici različitih profila grade delikatan repertoar, njegujući djela sa samih početaka europske glazbe, ali i najsuvremenije opuse domaćih i inozemnih skladatelja. Od osnutka 2008. godine, ansambl je nastupao na Glazbenim večerima u sv. Donatu, Ljetnom festivalu u Rovinju, Dobronićevim večerima u Jelsi, a osim niza samostalnih koncerata snimao je za HRT.

Koncert u Ludbregu započinje u 20 sati.

Podsjećamo, "Ludbreg petkom" je program pokrenut ove godine i kojem je cilj promocija kulturnih aktivnosti kako bi se pokazao njihov značaj i uloga.

Komentari