münchen nakon düsseldorfa

Lupinovi Tuđman i Šova u Münchenu uz Piccasa i Warhola

Objavljeno: 13.10.2019. 08:35

Zadnja izmjena: 13.10.2019. 08:35

Nakon što je krajem rujna otvorio izložbu u Varaždinu, Lupino je ovih dana otvorio i dugo najavljivanu izložbu u Düsseldorfu te još jednom potvrdio status jednoga od međunarodno najaktivnijih hrvatskih umjetnika.

Izložbu pod nazivom „Künstler sehen Europa“ došli su, naime, pozdraviti i gradonačelnik Düsseldorfa Thomas Geisel i generalni konzul Republike Hrvatske Ivan Bulić, dok su opsežan opus ovoga umjetnika varaždinskih korijena predstavile umjetnica Nadja Zikes, ujedno i inicijatorica izložbe, te kuratorica Nada Kannenberg. Na izložbi koja će trajati do 9. studenoga nastupila je poznata mezzosopranistica Karina Repova i pijanistica Katarine Yazhove. "Drago mi je što sam na toj izložbi predstavljao Hrvatsku, a posebno mi je drago što su govornici u više navrata spominjali i Hrvatsku i Varaždin", rekao je Lupino koji ovime neumorno nastavlja izlagati Europom.

Uz Pabla Picassa

Na drugoj - paralelnoj izložbi koja se održava u galeriji Hause der Kunst u Münchenu do 20. listopada, dva Lupinova fotografska djela predstavit će poznati hrvatski kolekcionar Milan Krivda. Tamo će, pak, uz ni manje ni više nego djela P. Piccasa, A. WarholaC. Pisarroa Lupino izložiti svoje fotografije Franje Tuđmana i Fabijana Šovagovića.

Düsseldorf:

 

Komentari