prva skulptura na rotoru

Lupino iz Vukovara: Nakon ove izložbe posvećujem se skulpturi u Novom Marofu

Objavljeno: 29.11.2021. 15:44

Zadnja izmjena: 29.11.2021. 15:45

Foto: Krunoslav Ćosić

Nakon što je prije deset dana otvorio izložbu u Novom Marofu, Lupino je ovogodišnju izložbenu sezonu odlučio zaključiti velikom izložbom u Vukovaru, koju je otvorio ove nedjelje, a za koju se, kao što je vidljivo na fotografijama - tražilo mjesto više.

Autorica Lupinove vukovarske izložbe ponovno je Mirna Rudan Lisak, izložene su fotografije, reljefi i skulpture, a umjetnik će se u vremenu koje nadolazi posvetiti između ostaloga izradi skulpture koja će biti postavljena na rotoru u Novom Marofu. Prvoj skulturi takve vrste u Hrvatskoj.

- Novi Marof se zadnjih godina jako razvija i treba skulpturu koja gleda u budućnost. Skulptura upravo i dolazi na mjesto gdje niče jedan cijeli novi grad - kaže umjetnik i dodaje kako je s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem "kliknuo na prvu".

- Jenkač zna što hoće, a znam i ja - zaključuje Lupino.

Umjetnik još uvijek ne otkriva motiv skulpture kojeg je izabrao, kao ni materijale u kojima će se izraziti, no kao i uvijek obećava umjetničku originalnosti i dozu senzacije. Njegova izložba u Novom Marodu bila humanitarnog karaktera za Udrugu Sunce, a izložba u Vukovaru ove nedjelje je otvorena u vukovarskom dvorcu Eltz.

Komentari