neumorni umjetnik

Lupino o umjetničkoj sceni: Drago mi je da sam u Varaždinu pokrenuo lavinu

Objavljeno: 13.12.2020. 09:21

Zadnja izmjena: 13.12.2020. 09:55

Godinu dana nakon što ga je New York Post okrstio kao „influencera prije influencera“, za umjetničkom pojavom Stephana Lupina sada interes iskazuje još jedan prestižan američki časopis, a on nastavlja s ciklusom radova o majčinskoj ljubavi…

Nakon velikog uspjeha skulpture „Majka hraniteljica“, koja je ovog proljeća postavljena u Varaždinu ispred Sveučilišta Sjever, Lupino nastavlja u istom tematskom duhu. Upravo kada smo se s njime razgovarali, nalazio se u radionici, gdje majku i dijete sada izrezuje iz drva, a ovih dana završio je i sliku pod nazivom „Žena maslina“.

Zaokret je to za kojim je krenuo nakon ciklusa u kojem je kritizirao odnos čovjeka prema prirodi, a koji mu je u posljednjih nekoliko mjeseci donio više izložba na poprilično atipičnim mjestima. Nije ga iznenadio ni interes spomenutog američkog časopisa.

- Nije me iznenadio poziv Odda Magazina, jer sam u zadnje vrijeme bio prisutan u dvije prestižne knjige koje govore o noćnom životu New Yorka. No, čitam da se napokon nešto počelo događati i u umjetnosti na području Varaždina, da nisam jedini... Osjećam da sam sa svojim skulpturama pokrenuo lavinu – zaključuje Lupino, čija djela krase i novi album Jurice Pađena i Aerodroma.

Komentari