humanitarni karakter

Lupino ponovno pomaže djeci. Nastupio i varaždinski glazbenik Zack Dust

Objavljeno: 19.09.2021. 11:15

Zadnja izmjena: 19.09.2021. 11:16

Foto: Krunoslav Ćosić

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak otvorio je izložbu Stephana Lupina u Sisku, kojom ovaj proslavljeni Varaždinac ponovno pomaže djeci. Ovaj put djeci stradaloj u potresu.

Nakon Gliptoteke koja je ljetos privukla izniman interes hrvatske javnosti i medija, Lupino je, kako nam je otkrio – izložbu namjerno preselio u područje Hrvatske na koje je potrebno skrenuti pažnju i potaknuti senzibilitet građana.

Izložbu je organizirao sisački ogranak Matice hrvatske povodom 85. godišnjice vlastitog utemeljenja, a smještena je po prvi put u prostor atrija novoizgrađene sisačke Strukovne škole. Time je ujedno otkriven novi izložbeni prostor u Sisku, rekao je župan Celjak.

Skulptura u centru Siska?

Prodajamo odabranih radova pomaže se najugroženijoj djeci nakoj potresa. Autorica izložbe ponovno je dr. Mirna Rudan Lisak, a uz župana je govorio predsjednik Ogranka Matice Hrvatske Tomislav Škrbić, kao i Goran Galić, glavni urednik Vijenca.

S obzirom na interes javnosti i medija koji je Lupinova izložba potaknula, župan sisačko-moslavački Ivan Celjak izrazio je zanimanje da se jedna Lupinova skulptura postavi i na prikladno mjestu u centru Siska.

Na Lupinovoj izložbi ponovno je nastupio varaždinski glazbenik Zack Dust.

Komentari