muzej međimurja čakovec

Lupino u Čakovcu otvara izložbu u srijedu, 20. travanja. Nastupa i Zack Dust, evo detalja

Objavljeno: 16.04.2022. 11:58

Zadnja izmjena: 21.04.2022. 12:50

Stephan Lupino presjek svojega opusa u 2022. godini donosi pred čakovečku publiku te u Muzeju Međimurja Čakovec zauzima sve raspoložive izložbene prostore: atrij, Izložbeni salon i Multimedijalnu dvoranu Riznice Međimurja.

Na izložbi čije je otvorenje zakazano za srijedu, 20. travnja u 19 sati, Lupino će predstaviti skulpture, slike, fotografije i namještaj, pri čemu će se dio fotografija moći i kupiti, te će prihod biti raspoređen u humanitarne svrhe. I ovom prilikom na Lupinovoj izložni nastupit će Zack Dust, a ona će se moći pogledati sve do 28. kolovoz.

- Lupino je za razliku od ostalih naših umjetnika išao obrnutim putem prema slavi: prvo je postao poznat na svjetskoj razini, a zatim je nastavio izgrađivati karijeru kod kuće, u Hrvatskoj. Kako ga likovni kritičari nisu uspjeli smjestiti u nijedan dosad ostvaren i prepoznatljiv stil, bez ikakvih vidljivih umjetničkih referenci, osim osobnih unutarnjih iskonskih poriva, za njegovu umjetnost iskovan je novi naziv, jednostavno nazvan „Lupinizam“. Manje nismo ni očekivali, Lupinova osobnost i njegova umjetnost neraskidivo su jedinstvo, jedno bez drugog ne egzistira - riječi su Maše Hrustek Sobočan, kojima najavljuje izložbu.

 

Komentari