minhen, los angeles, varaždin

Lupinova izložba u Minhenu naišla na odličan odjek, pa će je prikazati na još jednom izložbenom prostoru

Objavljeno: 04.10.2017. 20:02

Zadnja izmjena: 04.10.2017. 20:02

Foto: Lupino

Lupinova je izložba ‘The Legion‘ u minhenskoj Galerie am Maxmonument naišla na vrlo pozitivan odjek kulturne javnosti - pa mu je ponuđeno da ju otvori na još jednom prestižnom izložbenom prostoru u istom gradu.

Kako nam je prenio sam Lupino, izložba se dopala kustosu državne galerije Mohr-Villa Freimann Ruprecthu Voltzu. I stoga je pao dogovor da se na proljeće i tamo organizira izložba Lupinizma, koji očito sve više osvaja Europu.

A tu nije kraj Lupinovim ambicijama, jer su krenuli i pregovori o izložbi Lupinizma u Los Angelesu. S obzirom da se radi o "gradu anđela" (City of Angels), Lupino bi za njih pripremio izložbu s nazivom Apokaliptički anđeli. Za sad je, kako rekosmo, sve još na razini pregovora - no, nije nerealno očekivati ostvarenje planova u skorijoj budućnosti.

Uza sve ove uspjehe na svjetskoj sceni, Lupino ne zaboravlja i svoj Varaždin. S gradonačelnikom Čehokom dogovara postavljanje jedne svoje skulpture koju bi donirao gradu.

- Razmišlja se ili o prostoru kod HNK-a ili na Kapucinskom trgu. Ja osobno preferiram kazalište, taj mi se prostor više dopada. - izjavio nam je Lupino, dodajući kako se traži i prostor u kojemu bi bio stalni postav Lupinizma.

Komentari