Marc Pio Maximilien Salvelli izlaže svoje skrivene slike u Čakovcu

Objavljeno: 14.04.2012. 10:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ilustracija

U Muzeju Međimurja Čakovec u petak 13. travnja otvoren je prvi dio izložbe Marc Pio Maximilien Salvelli „Moje skrivene slike“, dok je drugi dio postavljen u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec.

Izložbu je otvorila Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti, a ostaje otvorena do 7. svibnja.

Njegovi  kulturni i umjetnički interesi pokrivaju vrlo široko područje: osim slikarstvom, bavi se fotografijom, ali i dokumentarnim filmom. Uz to objavljuje i putopise i novele, a isto tako i sociološke analize kulturnih događaja, piše Culturenet.hr

Čisto slikarski, Salvelli započinje rad lirskim dijalogom ruke i linije, linije i boje, boje i geste, geste i emocije.

Ali uz to on vrlo rado koristi i kolaž i asamblaž, nove materijale i nove medije, nove pristupe i nove koncepcije. Voli prigrliti instalaciju i konceptualu, multimediju i angažiranu akciju te tako na suvremen način progovoriti o širokim temama našeg vremena koje prelaze čisto likovnu problematiku i tiču se života samoga.

Autor Marc Pio Maximilien Salvelli rođen je 1970. u Parizu. U Münchenu pohađa umjetničku školu te izabire glazbeni smjer (glasovir) i likovni slikarski smjer.

U Zagreb dolazi 1984. godine i upisuje se na slikarski smjer Škole za primijenjenu umjetnost. Prve samostalne izložbe imao je u Ateni od 1985. do 1987., a 1988., nakon izložbe u Rimu, u Parizu je priredio svoju vrlo važnu samostalnu izložbu.

Studij slikarstva i mozaika upisao je na Nacionalnoj pariškoj likovnoj akademiji, a u Berlinu pohađao Akademiju za film i televiziju, smjer za filmsku režiju i izložbene projekte.

Više pročitajte OVDJE

Komentari