Promocija Vučićeve bajke "Priča" večeras u Palači Herzer

Objavljeno: 08.11.2012. 11:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Promocija bajke "Priča" Marina Vučića, ravnatelja varaždinskog Centra Tomislav Špoljar, održat će se večeras u 19 sati u Palači Herzer.

Mali Ivica svima je poznat kao lik mnogobrojnih viceva. Ali upravo se on, kao neustrašiv i hrabar dječak, bori protiv zla, protiv Zlababe i Zloslava, kako bi uspostavio mir. Na kraju, kao i u svakoj bajci, dobro pobjeđuje zlo.

- Počeo sam knjigu pisati prije četiri godine. Dugo se to u meni kuhalo, ali nisam smatrao da bi nešto trebalo staviti na papir. No, kad sam počeo pisati, sve je počelo dobivati neki smisao i svrhu. Nakon što je napisana, trebalo je u meni sazrijeti i to da je se uopće usudim objaviti. Nije svejedno staviti to na uvid svima - kaže autor.

Ističe kako je riječ o dječjoj knjizi, a već su je pročitali neki učenici od 5. do 8. razreda, pa i srednjoškolci.

- Učenici su knjigu ocijenili dobrom. Čitali su je i neke moje kolege, njima se vrlo sviđa, no mislim da su možda malo subjektivni, iako vele da nije to zato jer sam im šef - smije se Vučić. Neki već njegovu knjigu uspoređuju s onima o slavnom malom čarobnjaku Harryju Potteru.

- Jedna mi je kolegica rekla, kad bih ti išla davati nekakvu “kritiku”, ova knjige je slavenski Harry Potter. No, moram reći da ni u jednom trenutku Harryja Pottera nisam imao u glavi, nije mi on bio vodilja. Ako me, međutim, s tim uspoređuju, zadovoljan sam - kaže novopečeni pisac.

Već razmišlja o nastavku knjige, jer, kaže, za to ima prostora, a nastavak je u glavi ima već na polovici prve knjige. No, kada će ponovo sjesti za računalo i krenuti u stvaranje nastavka, ne zna.

- Može to potrajati zbog posla, obiteljskih obaveza, a nedostatka inspiracije - kaže Vučić. 

Komentari