VILA BEDEKOVIĆ

Mia Dimšić i Marko Tolja ovog petka zajedno u Varaždinu, evo što su najavili

Objavljeno: 14.06.2021. 17:58

Zadnja izmjena: 14.06.2021. 17:58

Jedna od domaćih najuspješnijih mladih kantautorica Mia Dimšić te renomirani glazbenik i romantičar hrvatske glazbene scene Marko Tolja će, nakon dugo priželjkivanog povratka koncertima, ponovno zapjevati ovog petka.

U dvorištu ispred Vile Bedeković u Varaždinu, ovog će petka s početkom u 21 sat, Mia Dimšić i Marko Tolja održati koncert. Evo što su nam ususret tome otkrili Mia i Marko...

Publika se već poželjela topline, blizine i kontakta u glazbi, a vaš lipanj izgleda popunjen aktivnostima. Kakav je osjećaj vratiti se koncertima?

Mia - Prekrasan. Nedavno sam odradila svoja prva dva koncerta nakon duge stanke, u Vukovaru i Zagrebu, i nisam imala pojma koliko mi je sve to zapravo nedostajalo dok nisam stala na binu i po prvi put zapjevala. Čak sam se pribojavala da sam malo i zaboravila kako se to radi, ali mislim da je to kao vožnja biciklom. Prisjetiš se nakon 5 minuta i onda slijedi beskrajna uživancija. Uživao je i moj bend, a poseban naboj se osjetio i u publici jer je i ljudima falilo događanja i ljudske blizine. Sve me to naučilo da koncerte više nikad ne smijem uzimati zdravo za gotovo i jedva čekam nastaviti istim tempom.

Marko - Ogromna sreća s dozom nevjerice. Baš sam neki dan komentirao sa svojim bendom kako ne vjerujem da ćemo zapravo opet svirati pred publikom. U lockdownu sam dosta svirao i pjevao mojoj publici preko društvenih mreža, ali ništa ne može zamijeniti energiju koja se desi na pravom koncertu.

Postoji li i kakav je plan za daljnju suradnju?

Mia - Duet smo već snimili pa u tom smjeru ne razmišljamo, ali već dugo nam je bio plan raditi zajedničke koncerte s našim bendovima i upravo je koncert u Varaždinu prvi korak u tom smjeru, nakon toga slijedi koncert u Opatiji, a za dalje ćemo vidjeti. Već smo održali jedan takav koncert u božićno vrijeme prije otprilike godinu i pol i uživali smo.

Marko - Čim smo snimili duet odmah se rodila ideja o zajedničkoj turneji. Nažalost, pandemija je sve to stavila na čekanje, ali nadam se da je i ovaj koncert početak realizacije te ideje.

Što ste pripremili za varaždinsku publiku?

Mia - Varaždinskoj publici moj bend i ja ćemo odsvirati pjesme s mog aktualnog albuma "Sretan put" kao i debitantskog "Život nije siv", a između toga moći ću čuti i neke obrade koje su nam omiljene. Bit će tu i popa i countryja, i starije i novije glazbe, i strane i domaće, a na vama je samo da se opustite i uživate, a slobodno i zapjevate s nama.

Marko - Ono što mogu obećati publici je da ćemo izgorjeti na toj pozornici jer čekamo ovo već preko godinu dana. Bit će puno dobre glazbe, sjajnih muzičara i smijeha. Samo dođite, opustite se i zaboravite na sve što vas je mučilo protekle godine!

Ulaznice za koncert su limitrane, a dostupne su na prodajnim mjestima Eventim sustava ili online, benzinskim postajama Petrol, Tisak prodajnim mjestima ili Suvenirnici Varaždinskih vijesti. 

Komentari