barokne večeri

Foto - MiniArtUrice odlično posjećenim koncertom približile baroknu glazbu bebama i mališanima

Objavljeno: 02.10.2022. 09:58

Zadnja izmjena: 02.10.2022. 13:46

Po prvi put u sklopu Varaždinskih baroknih večeri i popratnog programa Total Baroque održan je u klubu Europa media varaždinskog HNK-a „Koncert za bebe i njihove roditelje“.

Zajednički je to projekt MiniArtUrica-flautistice Melanije Gradečak i pijanistice Lee Šantek koje su željele mališanima približiti barokni glazbeni svijet, ali potpuno drugačije dinamike i sadržaja nego što je to na večernjim koncertima Varaždinskih baroknih večeri.

U 45 minutnom baroknom izdanju MiniArtUrice su izvele čak 37 baroknih „hitova“ pomno odabranih i vremenski prilagođenih za kako kažu „novu najslađu publiku Varaždinskih baroknih večeri. „Neki od tih stavaka i skladbi zaista su poznate kompozicije poput Vivaldijeva Četiri godišnja doba, Charpentierov Te Deum, Handelova Aleluja, Bachovi Air, Siciliana, Tocata u d-molu, male kompozicije iz Knjižice za Annu Magdalenu Bach, a našle su se tu i irske tradicionalne skladbe poput Drowsey Maggie koju smo izvele u kombinaciji tin whistle i toy piana u čast Irskoj, ovogodišnjoj zemlji partner Varaždinskih baroknih večeri“, istaknule su Lea i Melanija, prezadovoljne odazivom publike. 

Komentari