600 fotografija iz cijele hrvatske

Motivi iz Varaždinske županije jedni od najboljih na fotonatječaju „Volim svoju županiju“

Objavljeno: 16.06.2016. 16:06

Zadnja izmjena: 16.06.2016. 16:06

Motivi iz Varaždinske, Zagrebačke, Karlovačke, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije proglašeni su najboljima na fotonatječaju „Volim svoju županiju“. 

Hrvatska zajednica županija održala je u Staroj gradskoj vijećnici Grada Zagreba dodjelu nagrada u sklopu fotonatječaja „Volim svoju županiju“ na koji je u nešto više od dva mjeseca provedbe prijavljeno više od 600 fotografija autora iz cijele Republike Hrvatske.

Osim nagrada za najbolju fotografiju prema mišljenju stručnog žirija, dodijeljena je i po jedna nagrada u kategoriji najbolje fotografije prema broju dijeljenja koju je osvojila fotografija Kristiana Kiseljaka iz Karlovačke županije  i najbolje fotografije prema broju lajkova koju je osvojila Tanja Košić iz Varaždinske županije. 

 „Lijepo je vidjeti ove prekrasne fotografije naših županija koje predstavljaju samo djelić onoga što Hrvatska ima za ponuditi. Drago nam je što su danas ovdje s nama autori najboljih radova, stoga čestitam i njima na trudu i uspjehu. Vaši će radovi obići sve hrvatske županije. Ovaj fotonatječaj pokazao je snagu regionalnog identiteta izraženu kroz prirodne ljepote i kulturnu baštinu“, rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Prvu nagradu prema izboru stručnog žirija osvojila je fotografija Velimira Mirta koja prikazuje panoramu Zagrebačke županije, a drugonagrađena fotografija Damira Basare vodi nas u unutrašnjost špilje. Motivi Porcijunkulova fotografa Stjepana Hranilovića odnijeli su treće mjesto, a četvrto mjesto osvojila je simpatična fotografija Tee Kiđemet. Branka Mašić osvojila je peto mjesto svojom fotografijom krajolika Krapinsko-zagorske županije.

Nagrađene fotografije, kao i sve fotografije prijavljene na fotonatječaj Hrvatske zajednice županija nalaze se na službenoj Facebook aplikaciji „Volim svoju županiju“.

Komentari