predstava

'Muškarci više vole plavuše' idući tjedan u Kulturnom centru u Novom Marofu

Objavljeno: 18.11.2023. 08:51

Zadnja izmjena: 18.11.2023. 08:51

Foto: Kulturni centar 'Ivan Rabuzin'/Kazalište Knap

U Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu idući tjedan održava se Noć kazališta. S početkom u 20 sati počinje kazališna predstava za odrasle pod nazivom 'Muškarci više vole plavuše'.  

Tekst predstave inspiriran je bestsellerom Anite Loos 'Gentlemen Prefer Blondes: The Intimate Diary of a Professional Lady' iz 1920-tih, a svoje izvedbene izvore pronalazi i u kasnijem istoimenom hitu hollywoodskog mjuzikla s Marilyn Monroe u naslovnoj ulozi.

Protagonistkinje ovog komada, Lorelei i Dorica, kroz duhovit i zabavni kazališni komad, pokazuju nam magloviti imaginarij suvrmenog svijeta, sazdanog od mode, ekcesnosti, egzibicionizma i nadomjestaka prirodnosti svake vrste, dok pritom žestoko ‘gaze’ prema svom cilju, lepršavom, emotivno neobavezujućem životu uz dozu luksuza i istinskog uživanja. Na tom putu, između fantazmagorije i realnosti, susrećemo majstora ceremonije, uvaženog Cupida koji djevojke ‘izvodi na pravi put’, ‘otkriva im ljubav’, ‘prati ih na korak do savršenosti’. No, rješenje ipak ne leži u Cupidu.

Ulaznica za predstavu iznosi 8 eura, a one se mogu rezervirati na broj blaganje (099-817-0085) radnim danom od 8 do 15 sati. 

Komentari