razne aktivnosti

Foto - FOI završio Tjedan karijera, evo kako je bilo

Objavljeno: 23.10.2021. 10:17

Zadnja izmjena: 23.10.2021. 10:34

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, uspješno je završio deseti Tjedan karijera.

Tjedan karijera se, u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera, održao od 18. do 22. listopada 2021. godine. To je networking event, namijenjen studentima svih godina i studija FOI-ja koji spaja studente i njihove buduće poslodavce, upoznaje studente s novinama i trendovima na tržištu rada te im omogućuje razvoj poslovnih vještina. Jubilarni Tjedan karijera na FOI-ju je studentima je ponudio 120 različitih aktivnosti povezanih s tehnološkim inovacijama, ali i poslovnim aspektima struke, a preko 2.000 studenata upoznalo se s gotovo 60 poslodavaca – partnerskih poduzeća FOI-ja. 

- Na FOI-ju nastojimo kroz nastavu i projektne aktivnosti integrirati čim više znanje i iskustvo iz prakse u nastavni proces. Važno nam je da poslodavci koji su naši partneri, sudjeluju u pripremi studijskih programa i daju nam povratnu informaciju o smjeru u kojem idemo. Važna nam je interdisciplinarnost koja je danas neophodna i pratimo razvoj tehnologija, pa smo na preddiplomskom studiju uveli i nove module vezane uz umjetnu inteligenciju i računalne igre - rekla je Nina Begičević Ređep, dekanica FOI-ja te dodala kako je kroz suradnju s poslodavcima i obaveznu stručnu praksu po kojima je FOI još uvijek jedan od rijetkih fakulteta u Hrvatskoj tijekom Fakulteta zaposli više od 80% FOI-jevih studenata.

Tijekom pet dana studenti su sudjelovali na 27 radionica, 4 online pitcha poslodavaca putem kojih su se poslodavci studentima predstavili na zanimljiv način, 16 predstavljanja tehnologija i projekata poslodavaca te imali prilike razgovarati s 59 poslodavaca na Karijernom španciru – individualnim razgovorima s poslodavcima. Tijekom akademske godine FOI studenti imaju prilike surađivati s poslodavcima kroz različite druge oblike suradnje poput pozvanih predavanja, radionica, stručnih vježbi, suradnje kroz projektnu nastavu i europske projekte kojima podiže razinu kompeticija studenata i povećava konkurentnost.

Komentari