Na natječaj za najbolju kratku priču Muzeja anđela pristigla 61 priča iz cijele Hrvatske

Objavljeno: 25.09.2015. 15:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Muzej anđela

Na ovogodišnji Natječaj za kratku priču Muzeja anđela pristigla je 61 priča na temu anđela, duhovnosti, važnosti intuicije, ljubavi i bajkovitosti.

Zanimljive, kreativne i nadahnjujuće priče iz cijele Hrvatske ocjenjivalo je prosudbeno povjerenstvo u sastavu Jadranka Pintarić, urednica i kritičarka iz Zagreba, Boris Perić, književnik iz Zagreba te Željko Prstec, samostalni umjetnik, slikar.

Povjerenstvo je donijelo odluku o 3 ravnopravne priče, za koje su pripremljene i 3 ravnopravne nagrade, radovi  Željka Prsteca.

Pobjedničke Kratke priče, koje su dosad neobjavljene, publici će biti predstavljene na svečanosti povodom Dana anđela čuvara, u petak, 2. listopada 2015., u 18 sati. Nagrađeni su Marija Antić iz Zadra i njena priča 'Ciganče', Sonja Kušec Mudri iz Zagreba s pričom 'Stranac, drvo, bicikl' te Stjepo Martinović iz Zagreba te njegova priča 'Anđeo... odletje'. Navedene priče publici će predstaviti sami autori.

Po prvi puta, Muzej anđela dodjeljuje i posebnu 'Marijinu nagradu', a ove godine dobitnik te nagrade je Denis Peričić iz Varaždina, za priču 'Padovcova nočna popevka'.

Iz Muzeja anđela poručuju još i kako će se priče koje nisu nagrađene, možda jednog dana naći u knjizi 'Grad u kojem spavaju anđeli', u nakladi Muzeja anđela. Također, kažu i da se sreća može osmjehnuti i Vama u slijedećem Natječaju za kratku priču 2016. godine!

Ovogodišnji Dan anđela čuvara, u Muzeju anđela, održat će se 2. listopada, od 18 sati nadalje, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Komentari