Za najmlađe i nešto starije

Najpoznatniji drveni lutak na svijetu uskoro u varaždinskom HNK 

Objavljeno: 24.03.2024. 17:04

Zadnja izmjena: 24.03.2024. 17:07

Širom svijeta poznati drveni lutak Pinocchio stiže u varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište (HNK), iz kojeg najavljuju za 21. travnja premijeru čarobne plesne avanture za djecu u koprodukciji s riječkim HNK, u sklopu konzorcija K-HNK.

Ova produkcija donosi svima omiljenu priču temeljenu  na knjizi Carla Collodija. Varaždinska prilagodba Collodijeva romana ostaje vjerna izvornom zapletu, dodajući dašak humora i mašte te otkrivajući do sada nepoznate, tajne sporedne priče, ističu iz HNK te dodaju da je predstava posebno osmišljena za mlađu djecu te omogućuje blisku interakciju između izvođača i publike.

Pinocchija će plesati Thomas Krähenbühl, a starog majstora Gepetta utjelovit će Valentin Chou. Vjerni pratitelji, Zrikavac i Plava vila, bit će Alvaro Olmedo i Ksenija Krutova. Lukavi Mačak i Lisica ovom prilikom su 
Soyoka Iwata i Janne Boere, dok Pinocchijevog prijatelja Lucignola pleše Giorgio Otranto. Originalnu glazbu potpisuje Marin Butorac, scenografiju i kostimografiju Aleksandra Ana Buković, a svjetlo Kristian Baljarevski. Za koreografiju i dramatrugiju zaslužan je Michele Pastorini.

Komentari