Još jedan uspjeh

Foto - Poznati varaždinski kipar izlaže na prvom Malteškom bijenalu

Objavljeno: 22.03.2024. 12:33

Zadnja izmjena: 22.03.2024. 12:35

Varaždinski kipar Nikola Vudrag izlaže na prvom Malteškom bijenalu, a svojom skulpturom 'Jabuke Hesperida', smještenom unutar vrtova vile Luginsland na Malti, odaje počast drevnim mitovima i filantropiji.

Prvi Malteški bijenale održava se od 13. ožujka do 31. svibnja na više od 20 lokacija diljem Malte, od kojih su mnoga na popisu UNESCO-ve zaštićene svjetske baštine, uključujući glavni grad Vallettu i hramski kompleks Ġigantiju na otoku Gozo.

-  Iznimno smo ponosni što na izložbi sudjeluje i hrvatski kipar Nikola Vudrag, čiji je rad na Grand Charity Auction u Varšavi 2023. prodan za više od 700.000 eura, a koji će također izlagati i na Venecijanskom bijenalu - kazala je za MaltaToday Amma Omenaa Mensah, izvršna direktorica Zaklade OmenaArt, koja je financirala restauraciju spomenute vile.

Nakon Malte, Venecija...

Vudrag ističe kako odabirom 'Jabuke Hisperida' za postav izložbe, Zaklada OmenaArt prihvaća Heraklov duh, posvećujući se pomaganju onima koji su u nevolji, ne očekujući bilo što zauzvrat.

- Konstruirana poligonalnim oblicima, skulptura odražava bit geometrije i matematike, pokazujući preciznost i eleganciju svojstvenu prirodnom svijetu - navodi Vudrag, koji je skulpturu izradio od vječnog corten čelika, koji ima prepoznatljiv oblik hrđe, no otporan je na hrđanje.

Vudragova sljedeća destinacija je izložba 'Personal structures', u organizaciji Europskog kulturnog centra u Palazzo Mora tijekom 60. Venecijanskog bijenala.
 

Komentari