Samozatajni slikar

Nakon sedam godina pauze Branko Bobić ponovno samostalno izlaže u svom Varaždinu

Objavljeno: 02.03.2016. 17:15

Zadnja izmjena: 02.03.2016. 18:36

Foto: Arhiva B. Bobić

Jedan od najboljih slikara varaždinskih motiva, Branko Bobić, ponovno se predstavlja varaždinskoj kulturnoj javnosti samostalnom izložbom...

Izložba slika Branka Bobića bit će otvorena u četvrtak, 3. ožujka, s početkom u 18.30 sati, u prostorima Vaba d.d. banke u Varaždinu (Aleja kralja Zvonimira 1).

Naime, organizatori su proljeće odlučili dočekati nastavkom projekta „Prijatelj umjetnosti“ kojem je cilj dodatno promovirati hrvatsku likovnu baštinu, odnosno konkretno stvaralaštvo varaždinskih likovnih umjetnika.

Bobić, iza kojeg je slikarska karijera duža od 40 godina, u ovoj će prigodi predstaviti svoj izabrani likovni opus, uz nazočnost brojnih gostiju i uzvanika.

Rođen je 16. studenoga 1943. godine u Kučanu Gornjem, kraj Varaždina, Hrvatska Počeo je slikati 1969., kada ima i prvu izložbu. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i Likovnog udruženja Varaždina (LUV).

Izlagao diljem Europe

Sudjelovao je na više od 60 skupnih izložbi u Hrvatskoj i Europi. Također je sudjelovao na izložbama slikara Zagorja i Međimurja. Djela su mu bila izložena i na 14. i 15. izložbi suvremene umjetnosti koju je organiziralo Hrvatsko društvo likovnih umjetnika. Godine 1987. bio je na dvomjesečnom boravku u Parizu. Te iste godine sudjelovao je na 19. bijenalu u Košicama, Slovačka.

Godine 1990. sudjelovao je na 19. Bijenalu u Zagrebačkom salonu, te na izložbi pod nazivom "Umjetnost Istočne Europe" koja se održala u Dordrechtu u Nizozemskoj.

Potom je 1994. sudjelovao na izložbi "POAART" koja se održala u Mariboru.

Od 1980. imao je samostalne izložbe u Varaždinu, Varaždinskim Toplicama, Zagrebu, Čakovcu, Križevcima (Hrvatska), Ptuju (Slovenija), Genevi (Švicarska), Kölnu, Hurtu i Münchenu (Njemačka), Komarnu (Slovačka).

Od 'Vlakova' do 'Baroknih večeri'

Godine 2007. u Galeriji starih i novih majstora Gradskog muzeja Varaždin likovnoj publici predstavlja svoj cilkus "Vlakovi", a dvije godine nakon toga predstavio se tematskom izložbom ''Varaždinske barokne večeri'' u palači Herzer.

Za svoj dosadašnji rad, Branko Bobić je 2009. godine dobio nagradu Grada Varaždina za cjelokupni doprinos varaždinskoj kulturi.

Komentari