Varaždin

Koncert Varaždinskog tamburaškog orkestra i tri tamburaške legende u nedjelju u Atriju

Objavljeno: 15.07.2023. 18:23

Zadnja izmjena: 15.07.2023. 18:24

Drugi koncert sezone Varaždinskog tamburaškog orkestra (VTO) održat će se ove nedjelje u Atriju Starog grada Varaždin s početkom u 20 sati, a pridružit će im se tri hrvatske tamburaške legende - Boris Ćiro Gašparac, Stanko Šarić i Šima Jovanovac, najavili su iz Koncertnog ureda Varaždin. 

Varaždinski tamburaški orkestar (VTO) osnovan je 2005. s idejom da se stvori reprezentativni gradski tamburaški orkestar koji će okupiti najbolje tamburaške glazbenike u Varaždinu. U proteklih 15 godina djelovanja  redovito priređuje samostalne koncerte, nastupa na domaćim i međunarodnim smotrama i festivalima te redovito osvaja najviše nagrade i priznanja.

Ove nedjelje na koncertu će im se pridružiti i Boris Ćiro Gašparac, koji se glazbom bavi više od 55 godina i veliki je zaljubljenik u tradicionalnu tamburašku glazbu, Stanko Šarić, pjevač i basprimaša tamburaškog sastava 
„Najbolji hrvatski tamburaši“ te Šima Jovanovac, koji se se već više od pola stoljeća bavi glazbom koju je obogatio i kao autor tamburaških skladbi.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti sat vremena prije početka koncerta po cijeni od 5 eura, navodi se u priopćenju.

Komentari