iza njega je uspješna godina

SVAKA ČAST Varaždinac Nikola Vudrag postao jedan od najtraženijih kipara u svijetu

Varaždinski umjetnik Nikola Vudrag prije Božića je na Kapucinskom trgu predstavio skulpturu „Glazba“. Bila je to svojevrsna točna na "i" njegove uspješne godine.

Telegram.hr

Objavljeno: 02.01.2020. 09:53

Zadnja izmjena: 02.01.2020. 09:53

Foto: Arhiva

Varaždinski umjetnik Nikola Vudrag prije Božića je na Kapucinskom trgu predstavio skulpturu „Glazba“. Bila je to svojevrsna točna na "i" njegove uspješne godine. Kako piše Telegram.hr, Vudrag je u posljednih 12 mjeseci postao jedan od najtraženijih mladih kipara u svijetu. 

Protekla godina za njega je bila vrlo uspješna. Naime, to je godina u kojoj je 30-godišnji varaždinski kipar prvi puta samostalno izlagao u inozemstvu, i to u Parizu. U svega nekoliko mjeseci postao je jedan od četiri, i to najmlađi, premium umjetnik galerije Carré d’artistes za koju je vezano više od šest stotina likovnih umjetnika iz cijelog svijeta, piše Telegram.hr.

Širom svijeta je prodao više od četrdeset skulptura, dok su neke radove kupili i poznati svjetski kolekcionari. Kao vrhunac, na kraju godine njegovi radovi našli su se u prestižnoj pariškoj galeriji De Medicis, s djelima velikih svjetskih umjetnika.

Kako je rekao za Telegram, Vudragu se u 2019. godini promijenilo sve - Promijeni se moj život, okolnosti u kojima radim pa čak i životi ljudi s kojima radim. Mogu reći da mi je ispunjen životni poziv i njegova svrhovitost te da sam potpuno posvećen radu. Premda imam neusporedivo više posla nego ikada do sada, sve stignem jer me takav način života motivira i vraća vjeru, daje onaj drive s kojim umjetnik može biti apsolutno produktivan i slobodan u kreaciji - rekao je Vudrag.

Komentari