Noć muzeja 2014: Brojni zanimljivi sadržaji u muzejima našeg kraja

Objavljeno: 30.01.2014. 10:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Noć muzeja 2014. održat će se u petak, 31. siječnja 2014. od 18 sati do jedan sat iza ponoći u više od 200 muzeja, galerija i ustanova u kulturi, u 100 hrvatskih gradova.

I muzeji na području Varaždinske županije uključit će se u ovu kulturnu manifestaciju u kojoj se bez plaćanja ulaznice mogu razgledati postavi brojnih muzeja.

Varaždin
U Gradskom muzeju Varaždin u sklopu ove manifestacije moći će se u Starom gradu razgledati Stalni postav Kulturnopovijesnog odjela.

U palači Herzer posjetitelji će pak moći uživati u stalnom postavu Entomološkog odjela - Svijet kukaca te izložbi o Varaždinskoj kovnici Sorlini.

Stalni postav starih majstora te izložba Mateja Rusak "Snovitost" sadržaji su u palači Sermage.

Noć muzeja obilježit će se i u Muzeju anđela gdje se uz stalni postav održava i izložba skulptura Nikole Koprive "Cerničko duranje".

U petak u Galeriji Zlati ajngel, s početkom u 19 sati, bit će otvorena prva ovogodišnja izložba, koja će ujedno biti pridruženi program Noći muzeja.Radi se o izložbi slika-objekata-reljefa mlade varaždinske akademske slikarice Lile Herceg Nenadić.

Trakošćan
U ovogodišnjoj Noći muzeja posjetitelji Trakošćana će moći razgledati tajne prostorije. Kostimirani šeteći u baroknoj odjeći kretat će se dvorskim salonima. U dvorištu dvorca održavat će se koncert glazbenog sastava "Kavaliri" uz kuhano vino i domaće pecivo “biciklin”. Na ulazu u muzej bit će prigodna prodaja muzejskih publikacija.

Varaždinske Toplice
Otvorena vrata Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice donosi razgledavanje arheološkog postava uz stručno vodstvo i druženje. Ravnateljica muzeja Spomenka Vlahović održat će predavanje "Dođi i pogledaj kako se gradila replika rimske peći za keramiku na arheološkom lokalitetu u Varaždinskim Toplicama". Predavanje će se održati u kino dvorani od 19 do 20 sati. Na istom mjestu nakon toga slijedi projekcija dokumentarnog filma pod naslovom "Aquae Iasae".

Komentari