poznata splićanka

Nova (vrlo vjerojatna) intendantica HNK Varaždin glumila je u dva velika kino hita

Objavljeno: 11.01.2022. 17:01

Zadnja izmjena: 11.01.2022. 17:07

Foto: Facebook / Youtube

Četiri od ukupno pet članova Kazališnog vijeća HNK Varaždin za novu intendanticu odlučilo je podržati Senku Bulić.

Za dužnost intendanta HNK Varaždin još su konkurirali: Sofija Cignula, Vjeran Težak, Vesna Kosec-Torjanac i Sandra Malenica, nakon što je bivša dugogodišnja intendantica HNK Varaždin Jasna Jakovljević u studenome prošle godine podnijela ostavku te postala savjetnicom za kulturu gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja.

Senka Bulić

Senka Bulić (1964.) hrvatska je kazališna, televizijska i filmska glumica, rođena Splićanka. Ostvarila je čitav niz kazališnih i filmskih uloga, te je između ostaloga glumila u filmskim kino-hitovima kao što su „Svećenikova djeca“ i „Kako je počeo rat na mom otoku“. Bila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta i kazališta u Velikoj Gorici te ravnateljica Dramskog programa Splitskog ljeta. Prošle godine nominirana je za nagradu Zlatni studio u kategoriji najbolje ženske uloge u kazališnoj predstavi „Tramvaj zvani žudnja“. Poznata je i po brojnim sinkronizacijama.

O prijedlogu Kazališnog vijeća sada će glasovati i Gradsko vijeće Grada Varaždina, poslije čega njezin izbor mora potvrditi i ministrica kulture.

Komentari