Novi Marof: Od ponedjeljka novo radno vrijeme Gradske knjižnice

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 02.11.2014. 11:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Na inicijativu gradonačelnika Darka Hrenića, Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof od ponedjeljka 3. studenoga odlukom Upravnog vijeća Knjižnice počinje s cjelodnevnim radom od 7 do 19 sati...

Uz cjelodnevni rad od ponedjeljka do petka, knjižnica će raditi i subotom od 8 do 12 sati. Veća dostupnost knjižnice omogućit će izvođenje dodatnih programa u knjižnici i sudjelovanje većeg broja korisnika.

Kako cjelodnevni rad postupno povećava broj korisnika i njihove zahtjeve, knjižnica koristi program volontiranja. Volontiranje omogućuje pojedincima da aktivno sudjeluju u rješavanju problema lokalne zajednice jer je knjižnica ustanova koja svojim raznovrsnim zadaćama doprinosi poboljšanju kvalitete života u zajednici.

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof postala je značajno kulturno i informacijsko središte Grada i nezaobilazno mjesto susreta građana. Uz organiziranje raznih kulturnih aktivnosti, stručnih predavanja, izložbi i izlaganja, u knjižnici se redovito izvodi program „Pričaonica“ namijenjen djeci u dobi od 3 do 7 godina i program kreativnih radionica namijenjen svim zainteresiranima.

Čitavim nizom raznih aktivnosti nastojat će se potaknuti korisnike, osobito djecu i mladež, ne samo na čitanje, nego i mogućnost dodatnog usavršavanja u pojedinim područjima.

Komentari