kerekesh teatar

Video - Od sinoć ne propustite 13. Tjedan smijeha, evo što vas sve očekuje

Objavljeno: 04.03.2022. 16:55

Zadnja izmjena: 05.03.2022. 08:16

Večeras počinje 13. Tjedan smijeha, a otvara ga predstava Gruntovčani. Priča se događa u današnje vrijeme u 21. stoljeću, a zatičemo poznate i nezaboravne likove iz Kerstnerova remek djela: Dudeka, Regicu, Presvetlog, Cinobera, Martina, Matulu, Babicu, Besnoga, Greticu i druge.

Povodom početka najvećeg kazališnog festivala u Hrvatskoj, posjetiteljima se video porukom obratio i Jan Kekereš, sa željom da se svima zahvali.

- Zahvaljujem svima koji su u ova teška vremena odlučili kupiti ulaznicu za kazalište i odlučili se doći smijati na barem 90 minuta, kako bismo barem malo zaboravili na tragedije i drame koje nas bombardiraju svaki dan. Puno zdravlja, puno smijeha i vidimo se na 13. Tjednu smijeha.

Posjetitelje na ulazu očekuje i izložba karikatura, koja je okupila 20 autora iz četiri zemlje, s ukupno 44 njihova rada.

Gruntovčani

Kada u njihov miran život u Gruntovcu bane državna tajnica Marinela Puvalo, predstavnica novog tipa hrvatskog kapitalizma, i donese megalomansku ideju o gradnji spojnice na europski koridor i industrijske zone, stvari se do te mjere uzburkaju da karakteri i mentalitet naših poznatih likova uz peripetije i međusobne sukobe dođu do punog izražaja.

Redatelji: Boris Svrtan i Rajko Minković

Igraju:
Dudek – Matija Šakoronja
Regica – Mirela Videk Hranjec
Presvetli – Hrvoje Kečkeš
Jura / Rok Vađon / Štef – Josip Brakus
Cila – Mia Begović
Cinober – Boris Svrtan
Kata – Anita Matić Delić
Gretica – Nina Erak-Svrtan
Matula – Filip Detelić
Roza/Babica – Ines Bojanić
Marinela Puvalo – Ornela Vištica
Besni – Luka Petrušić
Inženjer / Videk / Konobar – Karlo Mlinar
Martin – Ivica Zadro

Komentari