HNK VARAŽDIN

Odigrana posljednja ovosezonska izvedba prvog varaždinskog Orašara

Objavljeno: 12.01.2023. 21:39

Zadnja izmjena: 12.01.2023. 21:45

Danas, 12. siječnja na Velikoj sceni HNK u Varaždinu održana je posljednja ovosezonska izvedba prvog varaždinskog Orašara.

Od pretpremijere do danas održano je 30 izvedbi. Iz HNK Varaždin se zahvaljuju gledateljima koja je danima punila dvoranu i potvrdila da se trud svih onih koji su sudjelovali u stvaranju i održavanju predstave itekako isplatio. Zahvaljuju se i ansamblu predstave, autorskom timu i svim suradnicima na velikom trudu, posebno Udruzi klasičnog baleta "Vindija" Varaždin, te ukupnom angažmanu na ponos ne samo Kazališta nego i Grada Varaždina.

Orašar i mišji kralj umjetnička je bajka koju je 1816. godine napisao veliki njemački romantičarski pisac Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. Poslužila je kao inspiracija za jedan od najpoznatijih i djeci najomiljenijih svjetskih baleta, koji u božićno doba ne silazi sa svjetskih pozornica, kao i za brojne književne i filmske adaptacije. Predstava HNK Varaždin u verziji Lade Kaštelan i režiji Paola Tišljarića, na nov i neobičan način igra s originalnim Hoffmannovim zapletom. U predstavi osim ansambla varaždinskog kazališta uključeni su i polaznici Udruge klasičnog baleta "Vindija" čime su stvorene pretpostavke za kontinuitet takvih umjetničkih suradnji. 

Komentari